Antal personer:
8
Pers.
Kost:
Forberedelsestid:
30min
Tilberedning:
2t
Samlet tidsforbrug:
2t 30min
Kategori:
Ostetype:
Ingredienser
Det skal du bruge
- 260 g Bastognekiks
 - 100 g smør
 
Ostecreme
- 4 blade husblas
 - 450 g hytteost
 - 1/4 liter fløde
 - 1 vaniljestang
 - 1 spsk sukker
 - 100 g flormelis
 - 1 citron, saften heraf
 
Pynt
- 300 g friske brombær
 
Sådan gør du
- Blend kiksene fint
 - Smelt smørret og rør det sammen med kiksesmuldret
 - Beklæd springformen med bagepapir i bunden og bagepapir eller kageplast rundt i kanten
 - Fordel kiksen på hele bunden og tryk det godt sammen
 - Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand
 - Kom Mammen hytteost i en blender til det er glat og ensartet
 - Pisk fløden let
 - Skrab kornene ud af vaniljestangen og pres vaniljekornene sammen med sukker
 - Kom den blendet hytteost i en skål og sigt flormelis i
 - Tilsæt vaniljesukker og citronsaft og rør det sammen
 - Vrid husblas for vand og smelt det forsigtigt i en gryde – det skal kun lige smelte. Kom 3 spsk. fløde i husblassen og rør det sammen. Fortsæt indtil 1/3 af fløden er rørt i gryden med husblas
 - Vend nu blandingen med husblas og fløde sammen med den resterende fløde i skålen.
 - Rør det forsigtigt sammen med hytteost-cremen og fordel det på kiksebunden.
 - Stil cheesecaken i fryseren i minimum et par timer. Tø op før servering.
 - Pynt med friske bær og nyd!
 
Tips og tricks
Kagen kan let forberedes en dag eller to i forvejen, så er det let at tø den op og blot pynte den inden servering.


